T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / BUHARKENT - Kamilpaşa İlkokulu

Haberler

Ara

İnsan Hakları ve Demokrasi Günü Kutlama Programımız

Ara

Başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.

Ara

3/B ve 1/C sınıflarımızın yöresel kıyafetler sergisi öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi gördü.

Ara

Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ü aramızdan ayrılışının 83. Ölüm yıl dönümünde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz..

Ara

Okulumuz öğretmeni Serkan Yalçın tarafından yürütülen proje kapsamında okulumuz bünyesinde Harezmi Robotik Kodlama Sınıfımızı açtık. Bu güzel günü öğrencilerimiz için anlamlı kılmak istedik ve İzmir'den Maksat Sanat ekibini okulumuza davet ettik. Balon şovları, yüz boyama etkinlikleri, oryantiring yarışmamız, ahşap atölyemiz, robotik kodlama atölyemiz unutulmazlar arasındaydı.

Ara

Cumhuriyetimizin 98. Yılını Coşkuyla Kutladık. 

Eyl

Dünya İlkyardım Günü okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Öğrencilerimizde farkındalık oluşturulmaya çalışıldı. Etkinliklerde emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Eyl

 2021-2022 Eğitim - Öğretim Yılı İlköğretim Haftası, Kamilpaşa İlkokulunda, Kaymakamımız Sn. Levent KÜÇÜK, Belediye Başkanı Sn. Mehmet EROL, İlçe Milli eğitim müdürümüz Sn. Cavit BAŞTÜRK ve kurum amirleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı programla kutlandı.

1. sınıf öğrencilerimize okulumuza hoşgeldiniz hediyeleri takdim edildi.

Eyl

2021- 2022 eğitim öğretim yılı 1. sınıflarımızın uyum eğitimi 1 Eylül 2021 tarihinde başlamıştır. Kamilpaşa İlkokulu olarak öğrencilerimizi hediyelerle, oyunlarla, Anadolu masallarıyla karşıladık.

 

Ağu

Buharkent'te 2009 yılı itibariyle çeşitli okullarda öğretmenlik, müdür yardımcılığı, okul müdürlüğü görevleri yürüten Kamilpaşa İlkokulu Müdürümüz Cavit Baştürk, Buharkent İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atandı.
Görev yaptığı okullarda ekip çalışmasına verdiği önem ile yaptığı ulusal ve uluslararası projelerle Buharkent'e önemli başarılar getiren Baştürk, proje ekip lideri olarak ilçenin Avrupa Birliği Erasmus+ projeleri, Gençlik Spor Bakanlığı projeleri, GEKA projeleri ve öğrenciler için eTwinning ve yerel projeleriyle gündeme geldi. Cavit Baştürk, kısa zamanda Kamilpaşa İlkokulunda zeka oyunları, STEM Sınıfı , Müzik Sınıfı, Robotik Kodlama sınıfı, Beceri ve Tasarım Atölyeleri açarak Buharkent'im eğitiminde farklılık oluşturmuştu.
Baştürk, Kamilpaşa İlkokulunda görev yaptığı sürede okulu ilçenin ilk STEM okulu ve eTwinning okulu yapma başarısını gösterdi. Okul müdürü ekip çalışmaları ile eğitim seviyesini üst düzeye çıkararak okulunu Avrupa'da adından söz ettiren sayılı okullar arasına sokmayı başardı. 

Kamilpaşa ilkokulu olarak biz de Cavit BAŞTÜRK'e yeni görevinin hayırlı olmasını diler, ilçemiz adına daha güzel işlere imza atması için çalışmalarında başarılar dileriz.

Haz

Bir çizgi film nasıl yapılır?

Çizgi film kahramanları aslında kim?

Kendi kahramanlarımızı nasıl yapabiliriz?

Türkiye'nin en sevilen çizgi filmleri Rafadan Tayfa ve Yade'nin yapıldığı İsf stüdyolarına konuk olduk. 

Buharkentimizin gururu Rafadan Tayfa ve Yade çizgi filmlerinin yapımcılığını ve yönetmenliğini yapan İsmail Fidan ile çizgi filmler üzerine zoomdan güzel bir etkinlik yaptık. Minik öğrencilerimiz aklındaki bütün soruları sordular. Belkide bugün geleceğin çizgi film yapımcılarına ilham olduk.

Etkinliği düzenleyen ve organize eden Gülnihal Öztekin'e, bize zaman ayırıp çocuklarımıza ilham olan İsmail Fidan'a  ayrıca etkinliğe okuldan ve evlerinden katılan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız. Birlikte çok daha iyi bir geleceğe..

May

Mrt

Okulumuz; Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş en büyük okul ağı olan eTwinning platformunda yürüttüğü başarılı çalışmalar ile "eTwinning School" etiketini kazandı. Emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilerimizi kutlarız.

Mrt

TÜRK DÜNYASI VE TOPLULUKLARI HAFTASI KAPSAMINDA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

 

 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI. EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDERİZ.

Mrt

 

İstiklal Marşı nedir?

İstiklal Marşı, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nin millî marşı. Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme alınan bu eser, 12 Mart 1921´de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklâl Marşı olarak kabul edilmiştir.

Türk Kurtuluş Savaşı´nın başlarında, İstiklâl Harbi´nin milli bir ruh içerisinde kazanılması imkânını sağlamak amacıyla Maarif Vekaleti, 1921´de bir güfte yarışması düzenlemiş, söz konusu yarışmaya toplam 724 şiir katılmıştır. Kazanan güfteye para ödülü konduğu için önce yarışmaya katılmak istemeyen Burdur milletvekili Mehmet Akif Ersoy, Maarif Vekili Hamdullah Suphi´nin ısrarı üzerine, Ankara´daki Taceddin Dergahı´nda yazdığı ve İstiklal Harbi´ni verecek olan Türk Ordusu´na hitap ettiği şiirini yarışmaya koymuştur. Yapılan elemeler sonucu Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, bazı mebusların itirazlarına rağmen Mehmet Âkif´in yazdığı şiir coşkulu alkışlarla kabul edilmiştir. Mecliste İstiklâl Marşı´nı okuyan ilk kişi dönemin Milli eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöver olmuştur.

İstiklal Marşı Yazarı

Mehmet Âkif Ersoy İstiklâl Marşı´nın güftesini, şiirlerini topladığı Safahat´a dahil etmemiş ve İstiklâl Marşı´nın Türk Milleti´nin eseri olduğunu beyan etmiştir.

Şiirin bestelenmesi için açılan ikinci yarışmaya 24 besteci katılmış, 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat Çağatay´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek, dönemin Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Osman Zeki Üngör´ün 1922´de hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuş, toplamda dokuz dörtlük ve bir beşlikten oluşan marşın armonilemesini Edgar Manas, bando düzenlemesini de İhsan Servet Künçer yapmıştır. Üngör´ün yakın dostu Cemal Reşit Rey´le yapılmış olan bir röportajda da kendisinin belirttiğine göre aslında başka bir güfte üzerine yapılmıştır ve İstiklal Marşı olması düşünülerek bestelenmemiştir. Söz ve melodide yer yer görülen uyum (Prozodi) eksikliğinin (örneğin "Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak" mısrası ezgili okunduğunda "şafaklarda" sözcüğü iki müzikal cümle arasında bölünmüştür) esas sebebi de budur. Protokol gereği, sadece ilk iki dörtlük beste eşliğinde günümüzde İstiklâl Marşı olarak söylenmektedir.

İSTİKLÂL MARŞI

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;
O benimdir, o benim milletimindir ancak.

Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilâl!
Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celâl?
Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helâl...
Hakkıdır, Hakk´a tapan, milletimin istiklâl!

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar,
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir îmânı boğar,
"Medeniyet!" dediğin tek dişi kalmış canavar?

Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın.
Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.
Doğacaktır sana va´dettiği günler Hakk´ın...
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

Bastığın yerleri "toprak!" diyerek geçme, tanı:
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki FEDa?
Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!
Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Huda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ.

Ruhumun senden, İlâhi, şudur ancak emeli:
Değmesin mabedimin göğsüne nâ-mahrem eli.
Bu ezanlar -ki şehadetleri dînin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım,
Her cerîhamdan, İlâhi, boşanıp kanlı yaşım,
Fışkırır ruh-ı mücerred gibi yerden na´şım;
O zaman yükselerek arşa değer belki başım.

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.
Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl:
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, Hakk´a tapan, milletimin istiklâl!


MEHMET AKİF ERSOY